Uganda on wheels

uow1

Stichting Uganda on wheels foundation

Op 11 februari 2011 is Stichting Uganda on wheels foundation officieel  opgericht. Aanleiding voor de oprichting is het verblijf van Anita Aarts als vrijwilliger in Uganda.

Zij heeft in 2010 totaal 6 maanden in Mukono vrijwillig gewerkt.

Met meegebrachte voorzieningen, zoals rolstoelen en buggy’s trok zij door de dorpen om gehandicapte kinderen te lokaliseren. Kinderen die verstandelijk konden leren, maar dit nu niet konden omdat zij geen vervoer hadden om naar school te kunnen gaan. Deze kinderen kregen een rolstoel of buggy.  Op deze manier konden zij onderwijs volgen en kon een basis gelegd worden gelegd voor een betere toekomst!

Toen Anita in 2012 opnieuw terugging naar Uganda om te kijken wat haar bezoek heeft teweeggebracht, zag zij dat de kinderen daadwerkelijk naar school gingen en Engels leerde spreken.

Haar komst maakte dus een verschil. Zij besloot daarom om zich blijvend in te zetten om gehandicapte kinderen naar school te kunnen laten gaan.

 

Doelstelling

Stichting Uganda on wheels foundation heeft zich ten doel gesteld om de gezondheid, de leefsituatie, de maatschappelijke positie en het welzijn van gehandicapte en andere kansarme kinderen in Uganda te bevorderen.